Инспиративните дами во Бучим и Боров Дол ги рушат стереотипите за значењето на жената во рударството

Рударската индустрија традиционално се смета за област во која доминираат мажите како работна сила, со малку можности за жените да размислуваат за кариера во овој сектор. Сепак, тој наратив се менува бидејќи се повеќе жени ги пробиваат родовите бариери, а табуата околу традиционалната поделба на машките и женските професии се кршат. Во последниве години, почна … Продолжи со читање Инспиративните дами во Бучим и Боров Дол ги рушат стереотипите за значењето на жената во рударството