“Мало морген”, Дачиќу-пачиќу!?

Oхрид, 26.05.2017

За Александар Велики Вучиќ и неговиот “посилни” (за оние што не знаат: послушник, слуга!) Ивица Дачиќ, кумановскиот војник “непобедиве “ЈНА (она, иста, која је одавде испраќена са извученим штекерима и “сиктер-кафом”, како је Глигоров рекaо оном генералу!), агентот на БИА, Живаљевиќ, крвавиот четврток, не бил таму да прави кривични дела, туку “само да  известува за ситуацијата во Македонија, бидејќи Србија мора да знае како таа ситуација може да се одрази на националните и на државните интереси!“.

Ivica-DacikДачиќ разговарал со македонскиот министер за надворешни работи и тој “воопшто не му го спомнал Живаљевиќ, а дека мандатарот за состав на новата влада Зоран Заев, само изјавил дека службите случајот треба да го решат помеѓу себе!”.

Дачиќу-пачиќу, за ова твојот идеолошки татко, вождот Слобо (Слободан Миложевиќ), би рекол: Мало морген, Дачо! Симни го шинелот што ти го нагрнал Слобо, со него изгледаш како кловн – низ европските метрополи!

Тоа што сеуште актуелниот “министер-пратеник”, “воопшто не ти го спомнал Живаљевиќ”, не е од љубов кон тебе и кон вистината, туку со тоа нечинење, само си го крие валканото газе!? Тоа, ти е исто, како да очекуваш “змијата да ти ги покаже нозете”!

А, што можел Заев друго да каже, освен дека “службите случајот треба да го решат помеѓу себе!”.  Па оставете, ти Дачо и твојот газда Вучо – да го решат!? Што ја пикате главата каде не ви ја собира!?

“Дачичу-пачиќу. Више неќе моќи тако. Македонци нису мутави да не виде како се ви поигравате са њиховом интелегенцијом, како продавате “муда за бубрега”, нити је ово, и надаље,  та, ваша, некадашња – Јужна Бановина!

Сети се Дачиќу, шта је онај паметни архитекта са жутим шалом око врата (Богдан Богдановиќ), реко твом учитељу, твом идеолошком татици: Да ќе Србију свести на Београдски пашалак!?

Много се тога променило, Дачиќу! Шта је остало исто,  шта вас повезује и чиме се ви “радујете са сличнима” (Simillis similli gaudet) у Македонији? Само то да ваш Александар хоче да буде Велики, исто, како што овде, наши лилипутанци, мисле да су Букефала ухватили за муда, а на исти начин шепају као и ти, као мали пачиќи, или паторчиќи!?

Овде вас зову, на македонском – паторокот!?

И зато, “мало морген”, драги, Дачиќу-пачиќу!!!

Фејсбук статус на Веле Митаноски