Времеплов: Вевчани 07.07.1987 година

Сето ова го прогрмев на свој грб, вклучително и патот до Скопје пред Трикоцкестата на ЦК СКМ!
Чест ми е што бев дел од настаните кои го означија раѓањето на македонската демократска пролет!
(Една анегдотска поединост: Испратив извештај за Танјуг. Испрати и ЦК СКМ официјално соопштение.
a02Белградска “Политика”, ги објави во еднаков размер, на долната половина од страницата – по една четвртина.Испод текстовите коментар: “А сада коме веровати?Ипак Дописнику!”)

(Фејсбук статус на Веле Митаноски)