Дополнителни 440 илјади денари за реконструкција на Центарот за култура „Бели мугри“

Кочани, 25.06.2018

Министерството за култура на Република Македонија одобри дополнителни средства за реализација на реконструкцијата на Центарот за култура „Бели мугри“.

По барање на кочанската културна установа, а по спроведената електронска аукција од јавната набавка, во која постигнатата најниска понуда е за 437.823 денари повисока од обезбедените финансиски средства, Министерството со допис информира дека може да се измени одлуката и да се дообезбедат средствата потребни за реализација на договорот.

Министерството за култура ќе ги дообезбеди потребните финансиски средства, за што ќе се склучи анекс на договорот.

Со Програмата за изградба на нови објекти и за реконструкција, санација и адаптација на постојните објекти што ги користат националните установи од областа на културата за 2018 година, Министерството за култура има предвидено реконструкција на објектот „Бели мугри“, за што беа одобрени 13,5 милиони денари. Со дополнително одобрените, за реконструкцијата ќе бидат наменети околу 13,9 милиони денари.

Веб -страницата користи колачиња. Со клик на Прифаќам се согласувате со политиката на приватност и колачиња. Прифаќам Повеќе