Еднаш измеќар-секогаш слуга!?

Пишува: Веле Митаноски
Пишува: Веле Митаноски

Ако “Службен весник”, веќе ја објавил одлуката за изборот на Талат Џафери за нов спикер, тогаш, уште од утре, и официјално, ќе имаме нов мандатор. Измеќарот од Долно Водно, ќе побрза да се потврди и како слуга на одлуката на ЦК на ВМРО ДПМНЕ да ја прифати новата реалност. За долно водненецот (“водоношата” кој знае “ко коси, а ко воду ниси”!?), не беше важно и легитимно што изгласал народот на изборите,туку што одлучилe Никола Груевски и ЦК на ВМРО ДПМНЕ!!!