Пратениците на вемерето во затвор!

Скопје, 07.07.2017 

  • Тие се функционално неписмени и не ја разбираат улогата на Собранието
Beko Skot
Пишува: Беко Скоп

Сите актуелни пратеници на ДПМНЕ да завршат во затвор.

Во држава со најголем број функционално неписмени во Европа, не може да има парламентарна демократија.

Зошто?

Затоа што функционално неписмените не ја разбираат улогата на Собранието и како и секое кецарошче се неверојатно инвентивни кога станува збор за мамење и лажење.

Има решение

Во ситуација кога се блокира работата на Собранието заради активностите на ДПМНЕ може да се понудат неколку решенија:

  1. Промена на деловникот по скратена постапка.
  2. Делување на Владата преку привремени решенија без контрола на Собранието.
  3. Интерно решение со кое платите на пратениците може да бидат исплатени врз основа на резултат: завршени точки на дневен ред.
  4. Претседателот на Собранието со свој акт да ги прецизира процедурите за делување на пратеничките групи. И полека полека сите актуелни пратеници на ДПМНЕ да завршат во затвор. Тогаш ќе може да се вратиме на градење на парламентарната демократија.

 

 

Веб -страницата користи колачиња. Со клик на Прифаќам се согласувате со политиката на приватност и колачиња. Прифаќам Повеќе