СВЕТИ НИКОЛЕ: Промовиран романот „Господинот М“ од проф. д-р Јордан Ѓорчев

Свети Николе, 21 април 2021

На Меѓународниот Славјански универзитет „Гаврило Романович Державин“ во Свети Николе денес беше промовиран романот „Господинот М“ од проф. д-р Јордан Ѓорчев. Промоцијата се одржа онлајн, преку Zoom.

проф.д-р Јордан Ѓорчев
проф.д-р Јордан Ѓорчев

Раскажувајќи ја волшебната приказна за Господинот М авторот не води во една непозната, но само од него претпоставена цивилизација во која човекот го има истиот лик и облик како и денешниот, но се друго е поинакво, необично, непознато, фасцинантно.

Тоа е еден нов, еден сосема можен свет, свет од фантазијата на писател кој во енормни количини располага со способноста да погледне во иднината и тоа свое видување на новотo време кое неумитно доаѓа да ни го пренесе и нам, на читателите преку страниците на романот Господинот М.

Промотори на романот беа Иван Бојаџиски, новинар и писател, и Трајче Кацаров, поет, раскажувач, есеист и драмски автор.

проф.д-р Соња Ризоска Јовановска
проф.д-р Соња Ризоска Јовановска

Настанот го отвори проф. д-р Соња Ризоска Јовановска, директорка на Институтот за култура и уметност при Меѓународен Славјански Универзитет „Г. Р. Державин“.

„Господинот М“ е во издание на официјалната издавачка куќа на МСУ, Меѓународен центар за славјанска просвета.

 

М-р Трајче Кацаров
М-р Трајче Кацаров

Проф. д-р Јордан Ѓорчев има напишано повеќе збирки поезија кои се објавени на македонски и руски јазик – „Еден, една, едно“, „Чекори еден ден осамен“ и „Здивот на волшебното огледало“. Има напишано збирка раскази „По 3000-тата” кои беа објавувани во повеќе македонски весници. Во 2020 година го објавува илустрираното кратко дело „Принцот што личеше на малиот принц“ и тријазичината збирка на карикатури „На мој начин 2“. Автор е и на повеќе стручни книги од областа на економијата.

Веб -страницата користи колачиња. Со клик на Прифаќам се согласувате со политиката на приватност и колачиња. Прифаќам Повеќе