SpaceX лансира сателит тајна Зума на првиот лет на годината

SpaceX Фалкон 9 ракетни лансирања на од Кејп Канаверал како што се гледа од Виера, Флорида., На 7 јануари, 2018.

SpaceX лансираше сателит под тајно кодно име Зума на првиот лет во новата година.

Беспилотни сокол ракета полета од Кејп Канаверал, Флорида, во неделата вечер, носејќи сателит кон необјавена орбита.

SpaceX го заврши лансирање коментар пет минути по летот, ова се должи на класифицирани природата на сателит на САД. Но, компанијата продолжи да се емитува на враќање на првата фаза засилувач во Кејп Канаверал, каде што слета во исправена положба, како дел од напорите за рециклирање.

Нортроп Груман предвидени сателит, за која владина агенција што не би рекол. Името Зума се однесува на плажа во Јужна Калифорнија.