“МЕДВЕЃЕ ГОВНО”!?

Пријателот од Струга, Temelko Stojkoski -Темпо, “свачим изазван”, ме “растура” на ФБ, после мојата објава на една фотографија, односно спомен-плоча, на вевчанскиот ат-пазар.Незнам што е Темпо денеска во Струга, но, нема девојба дека тој, кога полицијата го тепаше својот народ со електрични пендреци, беше првиот пендрек на Струга, односно, како што велеше мојот имењак Велко (Влаховиќ): МЕДВЕЃЕ ГОВНО.
Еве, не се срамам, да го цитирам, од А до Ш:
“После 30 год.прв си што ја вадиш плочата тон не го сториле ни вевчанци кој ти е намерата не знам смо едно знам дека и ти си еден од тие кој ја донесе диктатурата во Македонија во 2006 год.Затоа не прависе могу демократ. И на крај постојано те гледам сам на сликите и тоа е некој показател”.
Разбира се и да му одговорам: Vele Mitanoski Темпо, бе, што ти стана!?Ти си овој што го пишува текстов (3 реченици – 30 грешки – катастрофа!),или си, оној кој во 2006-та се китеше со мојата “диктатура” (сети,бре, Темпо, на кого ќерка ти во Собранието му беше техничка секретарка!?),или, си, сепак, оној – оригиналниот, спружен во десеттиот ред (“погани изроди”!) од плочава, поставена за век и веков да биде “миена” од жолтата пенава мочка на мегарињата – вевчански!?
Кажи, пријателу,кој си ти ВИСТИНСКИОТ Темпо!?Додека не кажеш, ти за мене ќе бидеш само оној, за кој Вељко Влаховиќ, за таквите како тебе, велеше, едноставно: “МЕДВЕЃЕ ГОВНО”!?   (Фејсбук статус на Веле Митаноски)

 

Веб -страницата користи колачиња. Со клик на Прифаќам се согласувате со политиката на приватност и колачиња. Прифаќам Повеќе