Скопски „Камфуд“ ќе го внесе Охрид на мапата на светски познатите хотелски брендови

Oхрид, 02.12.2016

Македонската компанија „Камфуд“ е во напредна фаза во преговорите со еден од најреномираните светски хотелски брендови за изградба на хотел со пет ѕвезди на брегот на Охридското Езеро.

– Она што до овој момент можеме да го кажеме е дека преговорите се одвиваат според предвидената динамика. Станува збор за огромен проект и мора да се согледаат сите аспекти. Во оваа фаза можеме да потврдиме дека Охрид ќе добие супер-модерен објект по највисоки стандарди и ќе се најде на мапата на светски познатите хотелски брендови. Тоа ќе значи и многу вработувања и подигнување на нивото на економски развој во Охрид, но и поширокиот регион. Нашиот најголем туристички центар сега ќе може рамноправно се носи на туристички план со земјите од регионот и европските земји, велат од „Камфуд“.

Станува збор за исклучително атрактивната крајезерска локација, во локалитетот „Св. Стефан“, со површина од 6.750 м2 под објекти, односно вкупна површина од околу 21.000 м2. Минатата година компанијата ја купи поранешната Детска болница за 1,2 милиони евра.

„Камфуд“ Дооел од Скопје е компанија која се занимава со издавање и управување со сопствен недвижен имот  или недвижен имот земен под закуп и претставува дел од КАМ холдинг група, основана во 1999 година, познат малопродажен ланец со истиот модел како Алди, Лидл, Плус и др. Во групата работа повеќе од 60 КАМ супермаркети низ земјата, а веќе е започнат влез нa нови пазари во регионот.

(с.б.)

Постави коментар

Веб -страницата користи колачиња. Со клик на Прифаќам се согласувате со политиката на приватност и колачиња. Прифаќам Повеќе