ПАВЕЛ КРИВИНСКИЈ: Во „Боров Дол“ вложуваме 60 милиони евра, рудникот ќе стартува во месец септември, оваа година

Радовиш, 15.04.2020 Направивме интервју со Павел Кривинскиј, генерален директор на рудникот за бакар “Боров Дол”, кој зборува за инвестициите, одвивањето на работите во услови на пандемија, за тоа како ќе се транспортира рудата до рудникот „Бучим“, за благодатот кој ќе го имаат општините Конче, Штип и Радовиш… Г-дин Кривинскиј, беше планирано „Боров Дол“ да стартува … Продолжи со читање ПАВЕЛ КРИВИНСКИЈ: Во „Боров Дол“ вложуваме 60 милиони евра, рудникот ќе стартува во месец септември, оваа година