Денес во Белград промоција на „Трагачи по парадокси“

Штип, 27.10.2018

Денес во Белград, на Белградскиот саем на книгата, еден од најголемите во Европа, ќе биде промовирана книгата балкански афоризми „Трагачи по парадокси“. Промоцијата е закажана за 13 часот. Вечерта, во 19,30 часот, промоција на оваа книга ќе има и во Темишвар, Романија.

Балканската промоција оваа несекојдневно издание од сферата на афористиката ја имаше во Виница, на штотуку завршениот Фестивал на хумор и сатира Ин Виница Веритас. За вредностите на книгата зборуваше афористичарот Миле Ѓоргијоски.

Во книгата се собрани над 2000 афоризми од најплодните афористичари од Македонија, Србија, БИХ, Бугарија, Романија и Црна Гора. Се работи за автори кои сите заедно имаат издадено повеќе од двеста книги и се носители на врвни светски награди од областа на хуморот и сатирата .

Во Виница, на Ин Виница Веритас, публиката перфектно се забавуваше со афоризмите на еден дел од македонските афористичари, а учесните во Белград и Темишвар, заедно со свои колеги од Србија и Романија, ветуваат убав настан и во овие градови.