Институтот „Инаку“ распишува меѓународен конкурс за песни, раскази и есеи

Скопје, 21.10.2023

Институтот за наука, алтернатива, култура и уметност “ИНАКУ” од Скопје  распишува меѓународен Конкурс и ги повикува сите автори да испратат свои творби (песни, раскази и есеи) на следниве две теми:

1.“Современо и традиционално”

2.“Рурално и урбано”

Авторите можат да испраќаат творби и за двете теми. Творбите се испраќаат во оригинал на мајчиниот јазик на авторите на следниов мејл: info@inaku.mk

Творбите можат да бидат нови, но и веќе објавени.

Нема никакви ограничувања за возраста на авторите, а творбите ќе бидат објавени во два посебни електронски тематски зборника.

Рокот за испраќање на творбите е од 20 октомври до 20 ноември 2023 година.

Исто така, во декември 2023 година ќе се одржат и две онлајн конференции на кои ќе се разговара за овие две теми, а авторите ќе ги читаат своите творби.

За „Инаку“ – Христо Петрески

Веб -страницата користи колачиња. Со клик на Прифаќам се согласувате со политиката на приватност и колачиња. Прифаќам Повеќе