ПОТВРДЕНО: Се продава клиниката „Жан Митрев“

Скопје, 20.06.2023

Клиниката Жан Митрев е во финални преговори за стратешко партнерство со Холандскиот фонд Balkan Alliance Healthcare. Претседавачите се однесуваат на влезот на Фондот како партнер во Клиниката што ќе ја направи оваа врвна здравствена установа да ги прошири своите дејности и да ги подигне уште на повисоко ниво стандардите во медицината во Македонија.

„Ова стратешко партнерство е поддршка на претходно започнатиот проект за прераснување на Клиниката Жан Митрев во регионален медицински центар. На овој начин стануваме финансиски помоќни за да растеме побрзо и да се оствариме во вистински регионален центар за здравствени услуги со највисоки стандарди. Спореденото доктор Жан Митрев како и досега и понатаму ќе ја предводи операцијата на трансформација на Клиниката во регионалниот центар каде што учат и се развиваат и нови кадри на лекари во делот на кардиохирургијата договор и спортски активности. Тие се различни и интелектуални соработници со експерти од странство, а нашите знаат како ќе се користат за медицинските објекти во сопственост на Холандскиот што значителна дејност проширување на дејноста на Клиниката Жан Митрев на регионално ниво“, изјавија од Клиниката Жан Митрев.

Жан Митрев како и досега и понатаму ќе ја предводи операцијата на трансформација на Клиниката во регионалниот центар каде што учат и се развиваат и нови кадри на лекари во делот на кардиохирургијата договор и спортски активности

Balkan Alliance Healthcare е формиран во 2006 година од страна на повеќе европски и американски инвестициски фондови како Southeast Europe Equity Fund II (SEEF II) менаџиран од SEAF – Small Enterprise Assistance Funds. Предводен е од Дејвид Лајл Метјусон и Андреј Кристијан Крикливи кои се однесуваат на бизнисмени во делот на инвестициите во здравствениот сектор, телекомуникации, медиуми и финансиски услуги. Во делот на здравствениот сектор има свои инвестиции во Албанија, Косово, каде поседува 6 медицински центри. Во планот за реонско проширување се: Македонија, Србија, Бугарија, Хрватска, Турција и Турција. Вредноста на Фондот во висина изнесува 320 милиони американски долари.

Веб -страницата користи колачиња. Со клик на Прифаќам се согласувате со политиката на приватност и колачиња. Прифаќам Повеќе